Onbegrensde mogelijkheden

Al onze medewerkers beheersen de bedrijfsfilosofie van HNF. Steeds opnieuw komt deze gedachte tot uiting in onze manier van werken. U, als opdrachtgever, krijgt vanzelfsprekend technisch advies tijdens het ontwerpproces, uw ontwerp wordt door HNF "gietbaar" gemaakt. Door het gebruik van de modernste gereedschappen, verschillende giettechnieken en CNC-bewerkingscentra zijn praktisch alle ontwerpen denkbaar. Waar een andere productiemethode bijvoorbeeld lassen of het gebruik van bouten en schroeven met zich meebrengt, bestaat een gegoten product meestal uit één stuk. Gieten is een ongekend veelzijdige productietechniek. Zo geeft het toepassen van zand- of staalkernen meer vrijheid voor de inwendige vorm van uw gietstuk. Meedenken met de opdrachtgever is één van onze sterke punten. HNF staat naast u, denkt kritisch met u mee en luistert naar uw wensen. Samen denken leidt sneller tot een nog beter eindproduct.

Kennis en techniek

Huisman Non-Ferro Metaal B.V., heeft ruime ervaring in coquille- en lagedrukgietwerk. Alle methoden hebben hun specifieke voordelen, zowel op technisch als op economisch vlak. De keuze voor een bepaalde productiemethode wordt onder andere bepaald door de vereiste nabewerking, het gewicht, de afmetingen, de wanddiktes en de seriegrootte. Onze kennis staat garant voor de juiste technische, maar ook de meest economische keuze. Vanzelfsprekend komt deze keuze samen met u tot stand, u heeft immers een specifiek ontwerp van een product voor ogen. Vooruitdenken over bijvoorbeeld toepassing en montage voorkomt onnodig veel nabewerkingen, met alle voordelen vandien qua levertijd en kostprijs.

Ook eventuele verspanende bewerkingen en warmtebehandelingen van de gietstukken is de zorg van HNF. Warmtebehandeling geeft een verbetering van de mechanische eigenschappen van het eindproduct. Met moderne CNC draai- en freesbanken worden alle denkbare nabewerkingen mogelijk. Nabewerkingen zoals draaien, frezen, boren en draadtappen, maken van uw gietstuk een technisch hoogwaardig product.

Oppervlaktebehandelingen zoals hardcoaten, kleurcoaten, trommelen, stralen, natlakken en poedercoaten behoren ook tot de mogelijkheden. Dit alles met een gegarandeerde perfectie! Correcte afspraken over levertijden zorgen ervoor dat u weet wanneer u de gietstukken geleverd krijgt. Continue bewaking en kennis van het gietproces zorgen voor hoogwaardige producten. HNF levert een totaalservice die u veel werk uit handen neemt. Uw product is onze zorg, van het eerste idee tot aan het montagegereed gietstuk. Tijdens het gehele proces is er maar één eindverantwoordelijke, en dat is HNF.

Van idee tot gegoten werkelijkheid

Na giet-technische en kostenbesparende aanvullingen op uw ontwerp, wordt allereerst de gietmethode vastgesteld. Met de grootst mogelijke zorg worden vervolgens de benodigde gereedschappen vervaardigd en daarna volgt het gieten zelf. Met behulp van röntgenapparatuur wordt de homogeniteit van het gietstuk gecontroleerd. Deze controle vindt in het begin van de productieketen plaats om uitval tot een minimum te beperken. Ook nabewerkingen kunnen hierdoor op een efficiënte en betrouwbare wijze uitgevoerd worden. De reproduceerbaarheid blijft hierdoor stabiel

Na het gieten worden de gietstukken volgens uw specificaties nabewerkt. Betrouwbare afspraken over levertijden zorgen ervoor dat u weet wanneer u de gietstukken montage gereed geleverd krijgt. Continue bewaking en kennis van dit gietproces zorgen voor hoogwaardige producten.